Banden voor elektrische auto's:

Veiligheid, lage rolweerstand, hoger laadvermogen en laag geluidsniveau zijn cruciaal

Bent u op zoek naar banden voor elektrische auto's of hybride voertuigen voor uw klanten? Maar op welke bandeigenschappen moet u vertrouwen bij het geven van advies?

Met name wat betreft de rolweerstand verschilt de keuze van banden van conventionele voertuigen met verbrandingsmotoren:

  • Bereik - zorg ervoor dat de labelwaarden goed zijn: Banden met een lagere rolweerstand (efficiŽntieklasse A) hebben ook een lager energieverbruik. Voor bestuurders van - doorgaans - zwaardere elektrische auto's is dit hogere bereik en dus langere afstand tot de volgende acculading een cruciaal punt.
  • Rijcomfort - minimaliseer rolgeluid: Lage rolweerstand betekent ook dat het rolgeluid wordt geminimaliseerd. Een duidelijk voordeel voor bestuurders van auto's met stille aandrijfsystemen.
  • Hoog laadvermogen - zware auto's: Vanwege het vaak hogere gewicht van auto's met accuĎs bieden sommige bandenfabrikanten XL-banden aan, zoals voor veel zware Tesla-modellen.
  • Veiligheid eerst - met premium banden: Banden voor elektrische auto's moeten ook de veiligheid garanderen bij korte remafstanden. Hier duidt de tweede letter op het bandenlabel - optimaal een A - op zeer goede remeigenschappen op nat wegdek.

Veilige grip, hoog rijcomfort en toch extreem zuinig - dat zijn de specificaties. Geen gemakkelijke taak voor de bandenindustrie.

Eco-banden met lage weerstand zijn speciaal geoptimaliseerd voor elektrische auto's, maar conventionele bandenmodellen met een lage rolweerstand (herkenbaar aan de AA-markeringswaarden) en een hoog laadvermogen kunnen vaak de optimale keuze zijn.

Eenvoudig zoeken naar banden voor elektrische auto's

We willen het u gemakkelijker maken om geschikte, hoogwaardige banden voor uw klanten met elektrische auto's te vinden. Of het nu zomer, winter of het all-season is: hier vindt u geschikte banden in ťťn oogopslag - voer gewoon het betreffende voertuig van de klant in het zoekvenster in. Het EU-bandenlabel op het gebied van brandstofefficiŽntie helpt u ook bij het kiezen van de juiste band.

CliŽnten inloggen


U bent een particuliere klant?

Als u online banden voor uw voertuig wilt kopen, klik dan hier .


Nog geen klant?

Registreer nu gratis© 2001-2020 Delticom AG - pneus-auto.be - 08.08.2020 00:09